EXCLUSIV | De ce s-a reorientat profesional Catinca Roman + Dezvăluiri despre relația cu tatăl fiicei sale

01 10. 2024, 12:51

Catinca Roman a făcut dezvăluiri, pentru CIAO.RO, despre reorientarea din punct de vedere profesional pe care a pus-o în practică, dar și despre relația cu fiica ei, Calina, pe care a crescut-o singură. Vedeta a vorbit și despre legătura cu tatăl fiicei sale, Petre Dumitrescu, subliniind că întotdeauna și-a încurajat fiica să păstreze legătura cu acesta.

Sora Oanei Roman este dispusă să își îndeplinească visurile, motiv pentru care a ales să facă o schimbare radicală pe plan profesional și să studieze Psihologia. Prezentă la VIVA! Influencers Party 2024, Catinca Roman ne-a explicat decizia luată.

Catinca Roman: “E mai important pentru mine să capăt competență pe domeniul spre care vreau să mă îndrept”

Începi un nou capitol în viața ta: te întorci pe băncile facultății. Poveste-mi un pic despre decizia asta.

Ideea e că am vrut să mă reorientez profesional și încep un proiect la care mă chinui de vreo 2 ani, dar acum, în sfârșit, m-am mai liniștit cu problemele personale și mă simt și mult mai bine. Vreau să merg spre partea de activism și tot ce înseamnă probleme în societatea noastră legate în principal de egalitatea de gen, știi doar că sunt o feministă înfocată și declarată de foarte mult timp.

La ce facultate vei fi?

Psihologie. Am oscilat între Asistență medicală și Psihologie, dar e mai important pentru mine să capăt competență pe domeniul spre care vreau să mă îndrept. Restul, cine știe, poate la anul, dacă se mai liniștesc lucrurile o să fac așa, de plăcere, pentru sufletul meu.

Ce studii are Catinca Roman

Prima specializare în ce domeniu este?

Eu am făcut liceul Tonitza, după care am dat aici la Academia de Artă, am urmat 2 ani și după aceea m-am transferat la Paris la o școală privată de modă.

Marea ta pasiune a fost modă. Povestește-mi despre outfitul pe care îl porți.

Cum dresscode-ul a fost sicilian style, m-am gândit să fac un all black cu dantela asta groasă, de bumbac, care e specifică pentru zonă. Am avut ca inspirație Dolce Gabanna, pentru că ei sunt cei mai în măsură să dea trendul.

Bijuteria este primită?

E a Calinei, e împrumutată.

Obișnuiți să faceți schimb de haine, de pantofi?

Da. De pantofi – din păcate sau din fericire, încă nu-mi dau seama – nu prea facem că nu ne potrivim la număr. Dar de haine, în măsura în care anumite lucruri mă mai încap și pe mine acum, da. Întotdeauna am făcut chestia asta.

Îți ascultă sfaturile din punct de vedere vestimentar sau are un stil exatravagant?

Da, ea are un stil foarte extravagant și foarte bine, pentru că își permite. E la vârsta la care poate să îmbrace orice și îi permite și silueta. Dar mă mai întreabă din când în când. Acum s-au inversat cumva rolurile, o întreb eu pe ea.

Catinca Roman: “Cel mai important lucru este să câștigi încrederea copilului și să îl faci să nu-i fie teamă să vină la tine”

Cât de apropiate sunteți? Îți face confesiuni, de exemplu, când are o suferință din dragoste?

Da, avem o relație apropiată și am reușit să stabilim așa o relație de încredere. Îmi povestește cred că aproape orice, ceea ce e foarte bine. Sigur ca în orice relație mamă – fiică, mai avem și diferende, dar cred că am reușit să stabilim o conexiune de asemenea natură, încât chiar dacă nu sunem în dezacord să putem să avem o discuție deschisă.

Mă gândesc că este destul de greu să îi trasezi niște limite, să îi oferi libertate. Până unde merge linia asta fină? Acum e mare, dar în perioada adolescenței cum a fost?

A fost complicat. Nu e simplu să fii mamă singură. E clar că de multe ori am fost pusă în tot felul de situații, în care eu a trebuit să iau anumite decizii și atunci sigur că responsabilitatea cade doar pe umerii unui singur părinte, însă chestia asta cu limita cred că e foarte discutabilă, pentru că contează foarte mult educația, contează temperamentul copilului. Bineînțeles că întotdeauna au existat niște limite clare, peste care nu am trecut și nici ea nu a trecut. Dar cred că cel mai important lucru este să câștigi încrederea copilului și să îl faci să nu-i fie teamă să vină la tine și să îți povestească și cele bune și cele rele, pentru că numai așa poți să îi ajuți.

Catinca Roman despre relația cu tatăl fiicei sale: “Nu am fost niciodată foarte certați”

Fiica ta ți-a cerut, de-a lungul timpului, ca tu și tatăl ei să vă împăcați?

Dar nu am fost niciodată foarte certați. Adică, mă rog, minus cei 2-3 ani de după, când au existat anumite tensiuni, dar e un lucru firesc, care bănuiesc că se întâmplă în orice cuplu care se desparte, în rest am păstrat legătura. Nu mi-a cerut să ne împăcăm, dar eu întotdeauna am încurajat-o să aibă o relație cu tatăl ei, pentru că mi se pare extrem de important, mai ales pentru o fată. Figura masculină e importantă. Însă lucrurile s-au petrecut natural și firesc. Au avut și ei momentele lor de tensiuni, dar e firesc, doar așa sunt tinerii din ziua de azi: revoltați! Noi avem tendința să îi criticăm, dar uităm cum am fost noi la vremurile respective!

Foto: Instagram